Znakovi, da je online posao prijevara.

Bez obzira na to što je globalna pandemija potaknula neke organizacije da zaposlenicima omoguće zarađivanje i rad od kuće, to više nije ništa novo. Rad od kuće je postao — i još uvijek ostaje — pristup mnogim ljudima da zarade novčana sredstva ili barem neki dodatak ka svojoj mesečnoj plati.

A sad to ne znači, da je svaki rad od kuće i online posao čist i legalan. Neki su izravne prijevare, počinjene preko pojedinaca koji žele profitirati i navesti vas na prevaru.

Budući da se odlučite da se oprobate u online poslu i želite zaraditi dodatni novac od kuće, ovdje su navedeni upozoravajući signali koje treba tražiti kako ne biste postali žrtve online pljačke.

Jedan mali hint – ako i vas zanima kako zaraditi od kuće – aktualne online poslove možete naći i na portalu internetzarada.eu ili klikom OVDJE.

Znakovi, da je online posao prijevara.

Pouzdane tvrtke isporučuju ugovore sa mjerodajnih adresa elektroničke pošte — nikad to nije Yahoo ili Gmail adresa. Ako vidite da kompanija koristi sumljivu e-poštu, sigurno je scam. Zamislite da Ebay koristi Gmail naslov..haha.

Elektronička pošta koja sadrži različite gramatičke pogreške ili pogrešno napisane izraze također je pokazatelj osobe koja bi vas mogla pokušati prevariti.

Ako redovito proučavate oglase za posao (puno njih možete naći OVDJE) vjerojatno ćete primijetiti da oni gotovo uvijek sadrže specifične pojedinosti o radnim obavezama, radnom vremenu i zahtjevima za ponuđeno radno mjesto. Bilo bi dobro da su navedeni i prihodi i prednosti.

Oglasi za posao koji bi mogli dovesti do novčane prijevare sastoje se od ljudi koji su nejasni i prihvaćaju vrlo malo elemenata. Nakon što odgovorite na ovu kategoriju oglasa, dodatno možete dobiti elektroničku poštu. Budite svjesni ako se e-pošta dodatno pojavi kao uspostavljena, što je jednako neprihvaćanju vašeg imena unutar pozdravne trake. U tom slučaju, vjerojatno je šablonski odgovor svakom pojedincu koji odgovori na prijevaru.

Znakovi, da je online posao prijevara.

Promatrate ili bilježite na intenetu ono što smatrate mogućnošću zaposlenja. Svaki put dobivate odgovor koji vam nudi članstvo u bazi podataka o poslovima ili neku vrstu karijere, usporedivu sa savjetovanjem, uz naknadu, dok također može postojati artefakt ili članstvo koje možete kupiti, promicanje posla da biste dobili savjetnika za kontakt — i svoj novac — je prijevara.

Prevarant također može tražiti od vas da platite smjernicu za praksu ili potvrdu kako bi zaradili mjesto u novom biznisu. Legalna ponuda za posao neće zahtijevati da platite unaprijed kako biste dobili posao..

U većini situacija, ako se bilo što čini predobro da bi bilo istinito, nesumnjivo jest. Jednako vrijedi za opise poslova koji nude jednostavno dodjeljivanje za super plaću i ne koriste obuku. U slučaju da vidite ovu vrstu oglasa, zvona za uzbunu momentalno moraju zazvoniti!

Ako smatrate da bi to mogla biti dobra vjerojatnost za posao, napravite neku on-line analizu kako biste otkrili radi li se obično o prijevari. Provjerite spomenutu zaradu za posao na web stranici poput PayScale ili Glassdoor. Ako je naknada daleko ispod onoga što vam stvarno nude, nesumnjivo je prijevara.

Ako organizacija nudi posao koji vas jednostavno privlači, isplati se istražiti njezinu pozadinu. Potražite njegovo mjesto i uočite ako se čini informativnim i savjetodavnim ili ako je jednostavno i nejasno. Pokušajte s bilo kojim drugim medijskim računima da vidite postoje li sljedbenici i dokazi o aktivnostima tvrtke i točnim pojedincima koji su tamo postavljeni.

Osim toga, idite na LinkedIn i potražite naziv tvrtke. Ako se radi o profesionalnom poslu, možda postoji hiperveza na poslovnoj stranici da vas odabere na profile radnika stvarnih pojedinaca koji tamo definitivno rade.

Ako vidite oglas za korporaciju koja zapošljava odmah ili ima identičnu proceduru zapošljavanja, pripazite. štoviše, ako vas konzultant kontaktira odmah nakon što se prijavite i kaže da tvrtka želi popuniti radno mjesto tog dana ili godišnjice, pristojno ga pitajte zašto. temeljeno na suvremenoj analizi, samo % kandidata za posao uhiti donji dio leđa iz organizacije istog dana kada slijede.

U slučaju da vidite oglas za posao koji izgleda kao da je iz poznate tvrtke koja nudi on-line poslove, stavite svoju detektivsku kapu. u slučaju da kliknete na hipervezu, mogli biste biti preusmjereni na web mjesto koje izgleda legitimno — ali pažljivo provjerite oznaku mreže. potražite delikatnu promjenu u adresi, koja odgovara daljnjem slovu, crtici ili točki.

Prevaranti često kopiraju dobro poznatu web-stranicu, koristeći malo izmijenjenu internetsku adresu kako bi namamili tražitelje posla koji ništa ne sumnjaju.

Također, budite oprezni s prijavom za posao koja traži vaš datum rođenja, zajedno s rješenjima za slučajna pitanja, slična onima koja možete potrošiti na udobnu lozinku. Ovo može biti pokušaj odabira vaše identifikacije ili pristupa novcu koji dugujete. ovdje su navedeni neki primjeri: kako se djevojački identificira vaša majka? Tko postaje vaš prvi poslodavac? Kako se zvao vaš prvi ljubimac?

Naš savjet je, da za rad od kuće ili online biznis prvo pogledate oglase na našoj stranici. Oglase postavljaju koristnici, koje uvijek možete kontaktirati sa svojim pitanjima te se uvjeriti kako je biznis legalan i mjerodajan. Potražite aktualne poslove koji izplaćuju OVDJE.

Baza biznisa i poslova koji su se izkazali za scam ili prijevaru OVDJE je. Oprezno pročitajte i zahvalite kasnije 🙂

Sretno

Leave a Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR